Brother

Brother mfc

De letters MFC in de productnaam duiden bij Brother alle multifunctionele apparaten met faxfunctie aan - in tegenstelling tot de DTC-serie, waarvan de modellen zich beperken tot printen, scannen en kopiëren.

De verschillende MFC-productlijnen van Brother

Brother heeft de MFC-serie onderverdeeld naar de wijze van afdrukken en de papierformaten.

De serie is als volgt gegroepeerd:

  • multifunctionele A4-apparaten met kleurenlaser of kleuren-LED-druktechniek (MFC-9...)
  • multifunctionele A4-apparaten met zwart-witdruktechniek (MFC-7..., MFC-8...)
  • multifunctionele A4-apparaten met inkjet-druktechniek (MFC-J...)
  • multifunctionele A3-apparaten met inkjet-druktechniek (MFC-J...DW)

Belangrijke kenmerken van de afzonderlijke productgroepen zijn:

  • De multifunctionele A3-apparaten zoals de Brother MFC-J6920DW hebben bedieningsschermen van diverse grootte, en papiercassettes met een verschillende capaciteit. Verschillen zijn er ook wat betreft afdruksnelheid en printkwaliteit. De apparatuur omvat onder andere, afhankelijk van het model, duplexdruk (dubbelzijdig afdrukken), automatische documentinvoer en WLAN-ondersteuning. Sommige modellen hebben een bijzonder milieuvriendelijk verbruik en zijn dienovereenkomstig gecertificeerd.
  • De multifunctionele A4-apparaten met kleurenlaser of kleur-LED-printtechnologie zijn verkrijgbaar met of zonder kleuren-touchdisplay. In deze twee hoofdgroepen bestaan er verschillen wat betreft afdruksnelheid, de mogelijkheid van duplexdruk en WLAN. Een LED-printer zoals de MFC-9140CDN gebruikt een LED als lichtbron in de printkop (in plaats van een laser). Die zijn sneller en minder gevoelig.
  • De multifunctionele A4-apparaten met zwart-witdruktechniek, zoals de MFC-7360N en de MFC8510DN verschillen voornamelijk wat betreft het aantal aan te sluiten werkstations, WLAN-functie en de mogelijkheid tot dubbelzijdig afdrukken. Bovendien bestaan er verschillen wat betreft printsnelheid, en print- en scankwaliteit.
  • De multifunctionele A4-apparaten met inkjet-druktechniek zijn allemaal WLAN-compatibel en onderscheiden zich wat betreft kleuren-touchdisplay, dubbelzijdig afdrukken en automatische filefeeder. Eén model, namelijk de MFC-990CW dient als basisstation voor de meegeleverde DECT-telefoon. Er bestaan ook verschillende functies wat betreft de afdruksnelheid van de afzonderlijke modellen.