Canon

Canon pixma mp

Het begrip Pixma in de productnaam beschrijft bij Canon alle printers met inkjettechniek - of het nu om een eenvoudige inkjetprinter, een professionele fotoprinter of een multifunctionele printer gaat.

Productgebieden voor Pixma-printers van Canon

Er bestaan de volgende Pixma-series:

  • inkjetprinters (Pixma-iP..., Pixma-iX...)
  • professionele fotoprinters (Pixma-Pro...)
  • multifunctionele 3-in-1 (Pixma-MG..., Pixma-MP...) en 4-in-1 apparaten (Pixma-MX...)

De inkjetprinters en multifunctionele printers zijn bedoeld voor privégebruik en kleinere kantoren.

De verschillen in productkenmerken bij de Pixma-productfamilies

Binnen de afzonderlijke productfamilies verschillen de Pixma-modellen vooral wat betreft de volgende kenmerken:

  • inkjetprinters zijn er voor stationair en mobiel gebruik (met batterij, Pixma iP100 ). Ze drukken overwegend af tot A4-formaat, terwijl één model ook tot A3-formaat (Pixma iX6550)afdrukt. Verschillen bestaan ook wat betreft afmetingen, printsnelheid en -kwaliteit, evenals de grootte van de papiercassettes.
  • de professionele A3 inkjet-fotoprinters van de PIXMA-Pro-serie verschillen voornamelijk wat betreft de keuze tussen op pigment en op kleurstoffen gebaseerde kleureninkt. Zwart-wit- of kleurenfoto's kunnen worden gedrukt met 8, 10 of 12 inktkleuren. Door het gebruik van extra kleuren wordt het kleurbereik groter. Voor afdrukken in zwart-wit zijn er meerdere zwarte en grijze kleuren, voor een hoge mate van detail in donkere en lichte oppervlakken.
  • de multifunctionele apparaten verschillen in druk- en scankwaliteit, printsnelheid en kleureninktsystemen. Ze bieden papiercassettes en inktpatronen van verschillende grootte. Enkele zijn met een kleurenscherm voor de bediening uitgerust. Bovendien bestaan er modellen met draadloze verbinding via WLAN (Pixma MG3150). De multifunctionele Pixma-apparaten van Canon zijn bedoeld voor privégebruikers of kleine kantoren.