Brother

Brother - Inktpatronen en Toners

Het bedrijf Brother (Brother Industries Ltd.) is wereldwijd actief in meer dan honderd landen. Met zijn ruim 29.000 medewerkers bereikt de in het Japanse Nagoya gevestigde onderneming een jaarlijkse omzet van bijna vijf miljard euro. Brother behoort tot de toonaangevendste producenten ter wereld van printers, fax- en multifunctionele apparaten, alsook tot de grootste producenten van inkt, inktcartridges, toner en tonercartridges voor druk in zwart-wit en kleur. Bovendien brengt het bedrijf schrijfmachines, P-touch-etikettenprinters evenals computergestuurde borduur- en naaimachines op de markt.

Meer dan honderd jaar traditie

Zoals alle grote printerfabrikanten was Brother oorspronkelijk in andere bedrijfstakken actief. De firma werd in 1908 onder de naam YasuiSewingMachine Co. opgericht – als reparatiewerkplaats voor naaimachines. Meer dan vijftig jaar lang verdiende het bedrijf zijn geld met naaimachines, die zij zeer snel na de oprichting ook massaal produceerde en wereldwijd exporteerde. Ook vandaag de dag verdient Brother daarmee geld. Daarna volgde de productie van schrijfmachines (klassiek en later elektrisch) en uiteindelijk in het jaar 1971 de doorbraak in het printbedrijf met de eerste hogesnelheidsprinter ter wereld.

De Duitse vestiging Brother International GmbH is puur een distributiecentrum, dat in 1962 werd opgericht. Nadat ze eerst in Hamburg en daarna in Frankfurt was gevestigd, is ze sinds 1974 gevestigd in Bad Vilbel in de Duitse deelstaat Hessen. Met de verschillende printers (inkjet, laser), inktpatronen en tonercartridges alsook andere producten, bereikt Brother International GmbH een jaaromzet van 300 miljoen euro.

De laser- en inkjetapparaten van Brother

De fabrikant verdeelt zijn producten in de volgende categorieën: multifunctionele printers A3, multifunctionele printers A4, printers, faxapparaten, scanners en labelwriters. Daarbij komen databrillen, P-touch-labelprinters, apparatuur voor professionele textielprints alsook de klassieke naai-, borduur- en typemachines. De multifunctionele printers voor A3 respectievelijk A4 zijn er in de meeste verschillende uitvoeringen, als laserprinters voor zwart-wit en kleur alsmede inkjetprinters voor kleurige prints. Natuurlijk biedt Brother multifunctionele printers zowel in een 3-in-1-variant (DCP) als in een 4-in-1-variant (MFC). 3-in-1 betekent de functies printen, kopiëren en scannen, 4-in-1 heeft bovendien een faxfunctie.

In de rubriek printers beslaat de onderneming een breed scala aan producten: van bureauprinters via werkgroepenprinters tot high performance printers. Het topmodel drukt tot wel honderd pagina's per minuut af. Het portfolio wordt gecompleteerd met mobiele printers, die bijvoorbeeld buitendienstmedewerkers goede diensten bewijzen. Bij de faxapparaten zijn er modellen met een laser- of thermotransferprinter, alsmede apparaten met of zonder geïntegreerde telefoon. Brother biedt bovendien scanners voor de werkplek, ook in een mobiele variant. Ten slotte biedt de firma ook een zeer grote keus aan labelprinters, van instapmodellen tot professionele uitvoeringen voor hoge printvolumes met geïntegreerde netwerkaansluiting – zoals de QL-serie.

Natuurlijk levert Brother voor alle apparaten op het gebied van printen inktpatronen en tonercartridges. Meestal in een ‘normale’ en als 'jumbo'-variant, waarbij de laatste duidelijk langer houdt en uiteindelijk een voordeliger prijs per gedrukte pagina belooft. Maar u kunt de inkten en toners ook voordelig in onze shop via deze link kopen. Daar vindt u vanzelfsprekend gebruiksmaterialen voor alle actuele Brother-producten, maar ook voor veel oudere apparaten. Kiest u eenvoudig uw model uit, en u krijgt meteen een lijst te zien met alle beschikbare inktpatronen en tonercartridges. Deze zijn gemakkelijk te bestellen.