HP

HP - Inktpatronen en Toners

Op zijn laatst sinds 1984, toen Hewlett Packard (HP) voor een revolutie bij inkjet- en laserprinters zorgde, is de firma uit het Californische Palo Alto niet meer weg te denken uit de printermarkt. Tegenwoordig is de onderneming de wereldwijd leidende printerfabrikant: per week worden een miljoen HP-printers opgeleverd. Het veelvoud aan verkrijgbare modellen voldoet aan de vraag – van privégebruik via kleine ondernemingen tot aan wereldwijd actieve concerns. HP is echter niet alleen marktleider op het gebied van printers, maar ook de grootste technologische onderneming ter wereld: jaarlijks levert HP 60 miljoen PC’s, en elke derde wereldwijd opgeleverde server is afkomstig van HP.

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Pioniersgeest uit Californië

HP werd in 1939 door de Stanford-afgestudeerden William R. Hewlett und David Packard in het Californische Palo Alto opgericht. Het eerste product van de jonge onderneming ontstond in een garage. Het was een audio-oscillator - een elektronisch testinstrument voor geluidstechnici. Een van de eerste HP-klanten waren de Walt Disney Studios, die acht oscillatoren voor de productie van de film ‘Fantasia’ (1940) bestelden. Al in 1959 vestigde HP filialen in Duitsland (Böblingen) en Zwitserland (Genève). Andere vroege technische mijpalen uit de HP-historie waren de programmeerbare rekenmachine HP9100A (1968), waarbij voor het eerst het begrip ‘personal computer’ werd gebruikt, en de HP-35 (1972), de eerste zakrekenmachine ter wereld met wetenschappelijke functies.

Printerinnovaties aan de lopende band

In 1984 stelde HP met de InkJet de eerste inkjetprinter voor – een technologie die het einde van de lawaaiige daisy wheel en matrixprinters betekende. Aan deze technologie had HP al sinds 1978 gewerkt. Eveneens in 1984 werd de LaserJet als eerste laserprinter van HP geïntroduceerd. In 1988 volgde met de Deskjet 500 de eerste inkjetprinter voor de consumentenmarkt. De DeskJet 500 bood met 300 dots per inch (dpi) een wezenlijk hogere resolutie dan zijn voorganger en was in zijn tijd de voordeligste inkjetprinter op de markt. In 1991 drukte de Deskjet 500C voor het eerst kleuren af. En in 1994 stelde HP met de fax-copier-printer Office Jet het eerste multifunctionele apparaat voor de consumentenmarkt voor. Tot op de dag van vandaag is er veel vraag naar de multifunctionele printers, die tegelijkertijd ook als scanner, copier, en optioneel ook als fax functioneren.

De misschien wel ingrijpendste HP-uitvinding toentertijd was de wegwerpprintkop als onderdeel van de inktcartridge bij de HP Deskjet printers. Een beschadigde printkop was dus geen probleem meer, de klant kon eenvoudigweg een nieuwe cartridge kopen. Ook tegenwoordig nog heeft HP een hele serie deskjetapparaten in de aanbieding.

Pionier op het gebied van milieubescherming

Al in 1991 begon HP met een recyclingprogramma voor de verbruikte LaserJet tonercartridges. In 1997 werd het programma uitgebreid en omvatte nu ook de InkJet inktcartridges. In 2010 trekt HP met meerdere mijlpalen op het gebied van milieu de aandacht, zoals de fabricage van de miljardste inktcartridge uit gerecycled plastic en de uitvoering van de ENVY 100 e-All-In-One, de eerste PVC-vrije printer ter wereld. Tegenwoordig biedt HP een veelvoud van milieubeschermingsprogramma’s en -initiatieven, ook voor particuliere klanten. Zo kunnen lege inktcartridges kosteloos aan HP worden gestuurd of oude hardware bij een verzamelplaats worden aangeboden. De onderneming draagt zodoende zorg voor een milieuvriendelijke verwijdering.

Knowhow ook bij cartridges

Elk jaar investeert de onderneming HP miljoenen in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van betere en efficiëntere printtechnologieën. Van deze knowhow profiteren ook de klanten met HP-toebehoren: originele HP-producten garanderen betrouwbaar scherpe en kleurechte afdrukken. De bij uw printer passende inktcartridges of tonercartridges vindt u vanzelfsprekend hier in onze online shop.