Kyocera

Kyocera - Inktpatronen en Toners

De uit het Japanse Kyoto afkomstige Kyocera Corporation is wereldwijd een van de grootste en meest gerespecteerde producenten van elektronica. Bij de oprichting van de onderneming in het jaar 1959 (als Kyoto Ceramics) nog in fijne keramische bouwdelen voor de technologische industrie gespecialiseerd, maakte Kyocera later ook op het gebied van printers en multifunctionele apparaten naam.

Kyocera Document Solutions (vroeger Kyocera Mita) is de printing divisie van Kyocera en een van de grootste producenten van printers en multifunctionele apparaten überhaupt. Zwart-wit of in kleur, klein- of grootschalig – Kyocera-printers functioneren efficiënt, milieuvriendelijk en goed. Voor meer functionaliteit heeft Kyocera een hele serie multifunctionele systemen in het programma, die ook kopieer-, scan-, en faxfuncties bieden.

Milieuvriendelijk en efficiënt

De milieuvriendelijke en uiterst efficiënte Ecosys-technologie vormt de basis voor printers en multifunctionele apparaten (MFP’s) van Kyocera. Het Ecosys-concept is vanwege de duurzame afdruktrommel van amorf silicium, die honderdduizenden afdrukken maakt tijdens zijn levensduur, even milieuvriendelijk als efficiënt. Bovendien vermindert de druktrommel het ontstaan van afval aanzienlijk. En: behalve toner zijn voor de Ecosys-modellen geen andere verbruiksmaterialen nodig. Kyocera Document Solutions beschikt als enige producent ter wereld over een uniform systeemplatform: alle laserprinters en multifunctionele kopieersystemen worden met dezelfde driver bestuurd en gebruiken identieke onderdelen.

Weliswaar concentreert Kyocera zich op de goed presterende en betrouwbare laserprinters, maar ook in de inkjettechniek presteert de onderneming zeer goed: zo presenteerde Kyocera in het jaar 2012 de snelste 300-dpi-printkop (152m/min) en de snelste 1200-dpi-printkop (80m/min). In het algemeen staan Kyocera-printers bekend vanwege het hoge aantal bladzijden dat ze per minuut kunnen afdrukken en hun uitstekende afdrukkwaliteit.

Alles haarscherp - zowel in kleur als zwart-wit

Kleurenlaserprinters van Kyocera overtuigen allemaal door hun extreem lage prijzen per bladzijde en uitstekende netwerkeigenschappen. Daarnaast bieden de kleurenlaserprinters afdrukken in schitterende office-kwaliteit en rijke kleuren, evenals uitstekende faciliteiten voor flexibel werken. Maar ook in grootformaat zijn haarscherpe afdrukken allang niet meer onbetaalbaar, zoals Kyoceras DIN A3-modellen bewijzen. De zwart-wit laserprinters zoals de FS-1100 hebben hun eigen voordelen – bijvoorbeeld de laagste prijs per pagina van de betreffende apparaatklasse. De nieuwste generatie van de Ecosys-modellen komt standaard met een geïntegreerde duplexeenheid voor dubbelzijdige afdrukken, om papierafval te reduceren. Daarnaast konden ook de tonerdeeltjes verkleind en zo de afdrukkwaliteit verbeterd worden.

Multifunctioneel voor parallel werken

Mag het ietsje meer zijn: multifunctionele systemen van Kyocera – kleuren of zwart-wit- kunnen gelijktijdig meerdere opdrachten verwerken. Zo kunnen tijdens het drukken ook documenten worden gescand. Door de gebruikte keramiektechnologie zijn de multifunctionele systemen van Kyocera – zoals de nieuwe TASKalfa-modellen – zeer duurzaam en betrouwbaar.

Ook op het gebied van mobile- en cloud printing is Kyocera natuurlijk actief: zo introduceerde de onderneming in het jaar 2012 de Kyocera Mobile Print: een gratis app, waarmee in het netwerk direct mobiel van smartphone of tablet-PC geprint of gescand kan worden.

Drastisch verminderde hoeveelheid afval

Kyocera zet zich er al lang voor in, de milieubelasting van zijn apparatuur te verminderen. Al in 1986 werd de Ecosys-technologie ingevoerd, die in vergelijking met conventionele drukprocessen de ontstane hoeveelheid afval ongeveer met tot 75 procent reduceert. De tonercartridges gaan zeer lang mee, en helpen zo het milieu te beschermen en geld te besparen. En als ze toch eens leeg zijn, dan biedt Kyocera een terugnameservice voor tonercartridges. Originele toners van Kyocera vindt u hier in de online shop!