OKI

OKI - Inktpatronen en Toners

OKI Electric is een wereldwijde leverancier van halfgeleiders en communicatieoplossingen. Opgericht in het jaar 1881, heeft de onderneming uit Tokio zich gedurende zijn meer dan 120 jaar lange geschiedenis een goede naam op het gebied van technologische innovaties verworven, zoals met de ontwikkeling van de eerste telefoon in Japan. Tegenwoordig is OKI onder andere een van de grootste fabrikanten van lichtdioden (LED).

In Europa staat OKI vooral als specialist voor professionele printoplossingen bekend: de hoge expertise in de digitale LED-technologie en een voortdurende investering in de divisie onderzoek en ontwikkeling maakten het mogelijk dat het bedrijf kon uitgroeien tot een van de grootste producenten van printers, faxapparaten en multifunctionele producten.

Breed palet aan producten

OKI biedt een breed palet aan zwart-wit printers. Van compacte, robuuste basisprinters zoals de B401 tot een high-performance apparaat met duplexdruk, brochures- en documentenfinisher, OKI levert passende printers voor elke vraag. Alle modellen hebben een blijvend hoge drukkwaliteit en een lage prijs per bladzijde gemeen, en zijn zuinig en milieuvriendelijk in gebruik. Ook kleurenprinters biedt OKI voor elke vraag: apparaten, die bijzonder klein zijn of bijzonder snelle afdrukken leveren. Of apparaten, die voldoen aan hoge eisen die aan de papierverwerking worden gesteld, en uitstekende kwaliteit leveren op DIN A3-formaat.

Multitalenten voor op kantoor

De OKI multifunctionele printers (MFP’s) zijn niet alleen eenvoudig te bedienen. Aangezien de klant slechts één apparaat nodig heeft, dragen MFP’s ook bij aan een efficiënter kantoorgebruik en een betere kostenstructuur. De uitvoering van meerdere taken leidt tot een verbetering van de workflow. Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen heeft OKI vooral de nadruk gelegd op ergonomie en milieuvriendelijkheid. Zo kon bij veel apparaten de geluidsontwikkeling in de standby-modus tot een kwart worden teruggebracht. Bovendien zijn alle nieuwe OKI-modellen in het bezit van een auto-off-modus, om energie te besparen.

Ook de goede, oude matrixprinter heeft OKI met de Microline-serie nog in het assortiment: temidden van alle printertypes bieden matrixprinters evenals vroeger de laagste prijs per bladzijde en beschikken over vele keuzemogelijkheden wat betreft de papierverwerking – een ideale oplossing bijvoorbeeld voor het bedrukken van formulieren in meerdere kopieën.

Pionierwerk bij LED-printers

Sinds meer dan 20 jaar zet OKI ook de LED-druktechnologie in. Aangezien LED-printers aanzienlijk minder bewegende delen dan laserprinters gebruiken, zijn ze ongeëvenaard robuust en betrouwbaar. Daarom geeft OKI ook een garantie van 10 jaar op de LED-lampjes en een gratis 3-jarige garantie met 24-uursservice ter plaatse voor alle LED-printers. Maar ook wat betreft kwaliteit liggen LED-printers voor: dankzij kleinere punten door de LED-technologie (ca. 50% kleiner dan laser) ontstaat een printresultaat, dat bijzonder scherpe teksten en grafieken garandeert. Een ander voordeel: LED-printers hebben geen spiegels of lenzen nodig, en kunnen dus extreem compact worden gebouwd.

Ook wat betreft milieubescherming toonaangevend

Ook wat betreft milieubescherming is OKI toonaangevend. Zo wordt sinds kort bij alle LED-modellen de ECO-printmodus ingezet: daarmee kan door middel van een verminderd opwarmproces bij enkel- en dubbelzijdige printopdrachten automatisch 20 procent energie worden bespaard, voordat de printer weer naar de standby modus omschakelt. De tonerspaarmodus reduceert bovendien het tonerverbruik met ongeveer 25 procent. En ook de innameprocedure voor lege, originele tonercassettes/-cartridges is voor OKI-klanten zeer eenvoudig: bij de levering van elke toner- en printcartridge is een afvalzak bijgevoegd, die kostenloos aan de onderneming kan worden gestuurd.