Epson

Epson - Inktpatronen en Toners

Het Japanse bedrijf Epson behoort tot de grootste printerfabrikanten ter wereld en had in het jaar 2012 een omzet van 10,6 miljard dollar. Het wordt geleid door de Seiko Epson Corporation, die behalve printers en kopieermachines ook scanners, digitale camera’s, projectoren, computers, kasregisters, LCD-componenten en meer maakt. Daartoe behoren onder andere inktpatronen en tonercartridges.

De zoon van EP-101 – hoe Epson aan zijn naam kwam

In het oprichtingsjaar 1961 heette het bedrijf nog ShinshuSeiki Co. en leverde onderdelen voor horloges van de firma Seiko. Die had voor de Olympische Spelen van 1964 printers nodig voor zijn tijdregistratie, om de resultaten direct te kunnen afdrukken. ShinshuSeiki produceerde deze met succes. Al vier jaar later introduceerde de onderneming vervolgens met de EP-101 de eerste kleine printer ter wereld, die in veel tafelrekenmachines werd ingebouwd. Na dit grote succes (er werden 1,5 miljoen stuks verkocht) wilde het bedrijf een waardige opvolger van de EP-101, dus een zoon (‘son’) – het merk Epson – was geboren.

Aan het eind van de jaren 70 kwam met de TX-80 de eerste 8-pins matrixprinter voor computers in de handel. Twee jaar later volgde de MX-80, die in de Verenigde Staten alle records verbrak. Snel daarna liep Epson ver voorop, toen het bedrijf met de HC-20 de eerste mobiele computer ter wereld en bijna gelijktijdig de eerste LCD-televisie introduceerde. In 1984 volgden de eerste inkjetprinter en de eerste LCD-kleurenprojector.

In het jaar 1993 kwam met de Epson Stylus 800 de eerste inkjetprinter met micro-piëzo-techniek op de markt. De Stylus-serie – vooral bedoeld voor privégebruik – bleef bijna 20 jaar bestaan, totdat ze eind 2012 door de Expression-serie werd afgelost, die inzet op de nieuwe inkttechniek Claria: de gepigmenteerde zwarte inkt moet scherpe teksten leveren, de kleurstofgebaseerde kleurige inktsoorten (drie tot vijf, afhankelijk van het model) briljante foto’s. De daarbij passende inktpatronen kunt u natuurlijk ook voordelig in onze shop via deze link bestellen. Selecteer uw printermodel en u ziet direct een lijst met bijpassende toebehoren.

Grote bandbreedte aan producten van Epson

Het bedrijf richt zich met zijn inkjetprinters zowel op consumenten (Expression-serie) als op bedrijven (WorkForce-serie). Bovendien bestaat er speciale apparatuur waarmee fotoprints bijzonder goed lukken. Op al deze gebieden levert Epson zowel eenvoudige als multifunctionele printers, waarmee niet alleen kan worden geprint, maar ook kopiëren, scannen en optioneel faxen mogelijk is. De nieuwe modellen beschikken bovendien in het algemeen over gescheiden inktpatronen. Zo hoeft niet het complete blok cartridges omgewisseld te worden als de eerste kleur leeg is. Elke kleur kan afzonderlijk omgewisseld worden. Instapmodellen zoals de Epson Expression Home XP-205 zijn op het moment al in de handel voor minder dan 60 euro.

Epson heeft naast inkjetapparaten ook hoogwaardige laserprinters in het assortiment. Die richten zich vooral op de professionele gebruiker, bijvoorbeeld kleine ondernemingen. Natuurlijk vindt u ook de passende tonercartridges voor de Epson laserdrukkers, zoals de WorkForce AL-M300D, in onze shop. Bovendien is er ook veel vraag naar de nagenoeg onverwoestbare matrixprinters, zoals de Epson LQ 690 – de bijpassende kleurenlinten vindt u eveneens hier bij toner24. Tot het verdere portfolio behoren onder andere grootformaatdrukkers, scanners, etiketten- en kassadrukkers, projectoren en digitale etiketteermachines.