Develop

Develop - Inktpatronen en Toners

Develop is een Duits printerbedrijf dat sinds de jaren 90 deel uitmaakt van het Konica Minolta-concern. Tot zijn klanten worden vooral kleine en middelgrote ondernemingen gerekend. Deze voorziet Develop van printers, kopieermachines en alle benodigde toebehoren. Dat betekent ook software en diensten op het gebied van printers, evenals inktpatronen en tonercartridges.

Geschiedenis van Develop

Opgericht in 1948, bracht het bedrijf kort daarna met de D 10 een zogenoemde “Blitz”-kopieermachine op de markt. In de jaren 50 leverde Develop al in 87 landen. Met de volkskopieermachine 33, een heel klein apparaat voor de werkplek, brak de onderneming in de jaren 70 in de VS door. De voortrekkersrol bleef ook in de jaren 80 behouden, toen het bedrijf met de Develop 10 de destijds kleinste kopieermachine ter wereld introduceerde. Kort daarna volgden de eerste digitale kopieermachines, zowel in zwart-wit als in kleur. Het nieuwe millennium bracht voor Develop vooral nieuwe namen voor zijn producten. Vanaf dat moment richtte het bedrijf zich op de series ineo (zwart-wit) en ineo+ (kleur). Naast de grote apparaten verkoopt de onderneming inmiddels ook A4-printsystemen voor kleinere ondernemingen en zelfstandigen.

Tegenwoordig richt Develop zich vooral op zijn nieuwe systeemgeneratie uit de ineo+-serie, die zich net zo intuïtief laat bedienen als smartphones en de gehele kantoorcommunicatie kan overnemen. Een uitgebreid netwerk van officiële dealers verkoopt in Nederland apparatuur, software en diensten; bovendien wordt in meer dan 60 landen verkocht.

Het assortiment van Develop

Het bedrijf heeft zijn zetel inmiddels in Langenhagen bij Hannover, nadat het eerst in Gerlingen bij Stuttgart gehuisvest was. Het assortiment van Develop kan in vier categorieën worden onderverdeeld: printers, kantoorproducten, production printing en softwareoplossingen.

  • Printers: dat zijn klassieke laserprinters (zwart-wit en kleur) voor één of slechts enkele werkplekken, die 30 tot 47 bladzijden per minuut kunnen printen.
  • Kantoorproducten: hier gaat het om multifunctionele apparaten, die printen, scannen, kopiëren en faxen, en ook op een groot netwerk kunnen worden aangesloten. Het topmodel ineo+ 754 is een waar prestatiewonder. Het kopieert en print tot wel 75 A4-pagina’s en tot wel 37 A3-pagina’s per minuut (zwart-wit). In kleur zijn het nog altijd 60 respectievelijk 30 pagina’s per minuut. Bovendien kunnen daarmee tot wel 180 originelen per minuut worden ingescand (kleur en zwart-wit). Er zijn natuurlijk ook goedkopere apparaten, zoals de ineo+ 650, die maar een klein beetje langzamer zijn.
  • Productieprintsystemen: met deze apparaten kunnen bijvoorbeeld fotoalbums, ringbanden of fotokalenders worden geproduceerd.
  • Softwareoplossingen: Deze sturen en controleren de printopdrachten en zorgen zo voor een soepel verloop.

Natuurlijk richt ook Develop zich op nieuwe, steeds modernere en betere printsystemen. Hier vindt u voor alle nieuwe apparaten de bijpassende tonercartridges en andere toebehoren. We laten u echter niet in de kou staan als u een ouder printsysteem van Develop bezit: ook daarvoor hebben we inkt en toners in het assortiment.

Selecteer Uw serie