Panasonic

Panasonic - Inktpatronen en Toners

De naam Panasonic staat wereldwijd voor innovaties op het gebied van consumentenelektronica, evenals communicatie- en huishoudelijke apparatuur. Sinds de oprichting van de onderneming in het jaar 1918 heeft Panasonic de wereld der techniek met talloze vernieuwingen verrijkt – daaronder de eerste batterijaangedreven fietslamp (1923), de eerste direct aangedreven platenspeler (1970) en de eerste DVD-recorder met harde schijf (2002). Tegenwoordig produceert Panasonic talrijke elektrotechnische producten, die niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven: tv-toestellen en blu-ray recorders, camcorders en digitale camera’s, magnetrons en stofzuigers, kopieermachines en laptops, professionele zendtechnologie, montagerobotten, voertuigelektronica en natuurlijk ook printers en multifunctionele apparaten, evenals de bijpassende inkten en toners.

Multifunctionele printers: de volgende generatie

Tot de hoogtepunten in Panasonics printer-portfolio behoort het multicommunication center KX-MB2061: deze multifunctionele printer van de volgende generatie beschikt niet alleen over print-, kopieer-, scan-, en faxfuncties, maar biedt daarnaast nog veel meer features – zoals bijvoorbeeld een antwoordapparaat met een geïntegreerde functie voor het doorsturen van berichten en een standaard draadloze telefoon met DECT-technologie. In de KX-MB2061 zijn derhalve bijna alle apparaten ondergebracht, die in een klein kantoor nodig zijn. Bovendien is het multicommunication center uiterst krachtig: de printfunctie werkt met tot wel 24 pagina’s per minuut, de kopieerfunctie met niet minder dan 12 kopieën per minuut. Bovendien bevat het apparaat een netwerkkleurenscanner, een super-G3-fax, een netwerk, een digitale draadloze telefoon, een intercom, evenals een digitaal antwoordapparaat.

Vele nuttige extra functies

Maar ook de veelzijdige multifunctionele laserprinters van Panasonic overtuigen met allerlei nuttige extra functies, zoals de ‘Easy Print Utility’. Daarmee kunnen met verschillende programma’s (zoals Word en Excel) bewerkte gegevens samengevoegd en afgedrukt worden. Voor het afdrukken kunnen deze bestanden bewerkt en opnieuw gecompileerd worden. Zo is het mogelijk, tot wel 16 documenten samen te vatten en op een pagina af te drukken (N-in-1-formaat). Omgekeerd maakt de posterkopiefunctie het uitvergroten van sjablonen mogelijk. Met een resolutie van tot wel 2400 x 1200 dots per inch (dpi) leveren Panasonic-laserprinters zoals de DP-MB300 bovendien heldere, scherpe afdrukken van fotokwaliteit.

Milieubescherming van begin af aan

Sinds tientallen jaren is Panasonic ook een voorloper op het gebied van milieubescherming. Al het allereerste Panasonic-product, een gloeilampadapter uit het jaar 1918, werd uit hergebruikt materiaal gemaakt. Ook met andere uitvindingen verrichtte Panasonic baanbrekend werk wat betreft de instandhouding van natuurlijke hulpbronnen: bijvoorbeeld de kleinste transistorradio ter wereld (1959), de eerste radio in zakformaat (1977), of de kleinste en tegelijkertijd eerste draagbare DVD-speler ter wereld (1997). In 2005 presenteerde de onderneming het eerste brandstofcellensysteem voor huishoudens. Bij de productie van plasmabeeldschermen ziet Panasonic al sinds 2006 – vóór alle andere fabrikanten - af van het gebruik van lood. Bovendien kon in de afgelopen tien jaar de kooldioxide-uitstoot die een Panasonic plasmatelevisie zowel tijdens de vervaardiging als het gebruik (standby en in bedrijf) gemiddeld produceert, tot ongeveer 62 procent gereduceerd worden. Natuurlijk neemt ook Panasonic lege tonercartridges kosteloos in en voert deze op een milieuvriendelijke manier af.

Originele toebehoren garanderen een optimale prestatie

De originele toebehoren van Panasonic worden zorgvuldig ontwikkeld en gefabriceerd, om zo een optimale prestatie te garanderen. Hun precieze afstemming op het hoofdapparaat draagt bij aan een helder en altijd goed printresultaat. Bovendien ontwikkelt Panasonic zijn printers steeds verder om de efficiency en de betrouwbaarheid te verbeteren. Alleen met originele toebehoren is het zeker, dat ze bij de nieuwste technische specificaties van de printer passen.