Xerox

Xerox - Inktpatronen en Toners

De Amerikaanse onderneming Xerox Corporation is vooral bekend als fabrikant van het eerste fotokopieerapparaat, maar ontwikkelde ook talrijke andere technische innovaties. Xerox biedt een groot portfolio met hoogwaardige kopieerapparaten, printers, scanners en multifunctionele apparaten, evenals toebehoren zoals toner en vervangende inkt.

Xerox – een onderneming schrijft technische geschiedenis

In 1906 werd Haloid Company opgericht, met jarenlang als enige bedrijfstak de productie en verkoop van fotopapier. Toen de verkoop instortte, ging de toenmalige bedrijfsleider Joe Wilson in het midden van de jaren 40 wanhopig op zoek naar een nieuw bedrijfsidee. Hij stuitte daarbij op de natuurkundige Chester Carlson, die in 1938 de eerste puur fysische fotokopie ter wereld maakte zonder gebruik van chemicaliën. In 1942 kreeg Carlson een patent op de voorlopig elektrofotografie genoemde technologie van de xerografie, dat hij in 1947 aan Haloid Company verkocht. Drie jaar later presenteerde de onderneming de eerste commerciële fotokopieermachine. Het apparaat met de naam ‘model A’ had voor een kopie echter nog 39 afzonderlijke stappen en twee tot drie minuten tijd nodig. In 1959 kwam de doorbraak met de Xerox 914. Het eerste automatische droge kopieerapparaat maakte zes kopieën per minuut en werd aan de klanten verhuurd. Vanwege het grote succes werd Haloid Company twee jaar later omgedoopt tot Xerox Corporation.

In 1970 introduceerde Xerox het eerste kleurenkopieerapparaat ter wereld; in hetzelfde jaar opende het bedrijf in Californië het beroemde Palo Alto Research Center (PARC). Het onderzoekscentrum schreef vervolgens technische geschiedenis: hier werden onder andere de eerste Personal Computer, de grafische gebruikersinterface (GUI), het eerste Local-Area-Network (ethernet), de computermuis en de eerste laserprinter ontwikkeld. In 1995 bracht Xerox met het Document Center System 20/35 het eerste multifunctionele apparaat voor printen, kopiëren, scannen, en faxen op de markt.

Inmiddels beschikt Xerox wereldwijd over vijf onderzoekscentra. Tot de actuele onderzoeksresultaten behoort een technologie die ‘recolouring’ genoemd wordt. Zij maakt het mogelijk om bij zwart-wit-documenten die oorspronkelijk kleurendocumenten waren, aan de hand van de verschillende grijstinten de originele kleuren te reconstrueren.

Printers, multifunctionele apparaten en scanners voor kantoorgebruik

Xerox Nederland heeft zijn thuisbasis in Breukelen. Het bedrijfsmodel van Xerox rust tegenwoordig op drie pilaren: producten, dienstverlening en software. De producten zijn te onderscheiden naar apparatuur voor normaal kantoorgebruik en printsystemen voor professionele drukwerkleveranciers. Het aanbod voor op kantoor bestrijkt het hele palet van kantoorapparatuur. Xerox verkoopt zowel pure printers (zwart-wit of kleur) uit de modelseries Phaser en ColorQubeals, als multifunctionele apparaten uit de serie WorkCentre voor kleine, middelgrote en grote printvolumes in het bedrijfsleven. Bovendien heeft Xerox scanners in het assortiment, waaronder ook mobiele scanners voor gebruik onderweg, zoals de Travel Scanner 150.

Als bijzonderheid zet Xerox als enige onderneming naast de laserprinttechniek ook de solid ink technologie in. Het bedrijf Tektronix heeft deze methode ontwikkeld, die Xerox in het jaar 2000 heeft overgenomen. Het cartridgevrije solid ink printsysteem, waarbij de inkt wordt bewaard in staafjes, produceert kleurenprints van hoge kwaliteit en maakt tegelijkertijd gebruik van minder bewegende delen, met als gevolg aanzienlijk lagere onderhoudskosten dan de laserprinter. Bovendien wordt minder afval geproduceerd, omdat er geen cartridges hoeven te worden afgevoerd. Het voordeligste instapmodel solid ink kleurenprinter is de ColorQube 8570, die per minuut tot 40 DIN-A4-pagina's kan verwerken.

Of het nu om laserprints of de inkjetmethode gaat, de bijpassende originele toebehoren voor uw Xerox-apparaat, zoals tonercartridges, inktstaafjes en hoogwaardig papier, kunt u bij ons tegen voordelige prijzen bestellen.