Kopieermachine

Een kopieermachine zorgt ervoor dat u gemakkelijk een kopie kunt maken. Daarnaast is het mogelijk om voor een aantal aanvullende functionaliteiten te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwde nietmachine, die ervoor kan zorgen dat documenten netjes geordend uit het apparaat komen. Ook is het mogelijk om een perforator in te laten bouwen, het zadelnieten, V-vouwen of vooruit programmeren mogelijk te maken. Zo kan een kopieermachine veel meer dan alleen het maken van een kopie en is het van belang om de verschillende alternatieven goed op een rij te zetten.

Kopieermachine vergelijken

U kunt een kopieermachine vergelijken door naar een van de aanvullende functionaliteiten te kijken, maar het is daarnaast natuurlijk ook verstandig om uw aandacht te richten op de basisfuncties. Zo is het van belang om te bepalen wat de capaciteit voor het papier is. Met name wanneer u veel gebruik maakt van de kopieermachine is het van belang dat u het papier niet steeds hoeft te vervangen. Daarnaast dient u te letten op de capaciteit van de inkt. Dit geldt ook vooral voor intensieve gebruikers van de kopieermachine, maar het zal uiteindelijk ook bijdragen aan de mogelijkheid tot kostenefficiëntie.

Verder kunt u een kopieermachine vergelijken door te kijken naar de snelheid waarmee een scan kan worden gemaakt, net als de kwaliteit waarmee dit gebeurt. Voor de snelheid is het aantal pagina’s per minuut van belang, terwijl de hoeveelheid dpi van de scan ons wat vertelt over de kwaliteit. Hoe hoger het aantal dpi, des te scherper zal de scan worden. Tenslotte is het van belang om de verwerkingstijd en de duidelijkheid van de instructies te vergelijken. Zo komt u tot een kopieermachine die op een vlotte manier werkt en gemakkelijk in het gebruik is, ook voor niet-professionals.

Kopieermachine in zwart-wit of in kleur

Indien u een kopieermachine aan gaat schaffen is het daarnaast verstandig om te bepalen of het dient te gaan om een exemplaar dat volledig in kleur kan scannen en printen, of dat zwart-wit voldoende is. Is dit laatste het geval, dan zal dat een aanzienlijk snellere machine betekenen en zullen de kosten lager komen te liggen. Een machine in kleur zorgt aan de andere kant voor meer levendige documenten, indien u graag gebruik maakt van afbeeldingen of foto’s. De keuze tussen een kopieermachine in kleur of alleen in zwart-wit hangt wat dat betreft vooral af van de manier waarop u er gebruik van zal maken.