Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer
Brother

Brother hl

Printers van Brother met de letters HL in de productnaam duiden in principe alle laserprinters van de fabrikant aan. Bovendien behoren ook de met de laserprinters technisch vergelijkbare LED-kleurenprinters daartoe.

De productgroepen van de Brother HL-serie

De laserprinters van de Brother HL-serie zijn in de volgende productgroepen in te delen:

  • zwart-wit-desktopprinters (HL-2..., HL-53...)
  • kleuren-LED-desktopprinters (HL-3...)
  • zwart-wit-werkgroepprinters (HL-4...)
  • kleurenlaser-werkgroepprinters (HL-54..., HL-6...)
  • high-performance printers (HL-S...)

Elke groep omvat modellen met verschillende functies. De laserprinters van Brother zijn in de eerste plaats bedoeld voor professioneel gebruik, van de desktopprinter die wordt gebruikt door een of enkele gebruikers, via de werkgroepprinter (maximaal tien personen) tot de high-performance printer.

Verschillen tussen de productgroepen van de Brother HL-serie

Binnen de afzonderlijke productgroepen van de HL-serie verschillen de modellen wat betreft de volgende kenmerken:

  • de zwart-wit-desktopprinters zoals de HL-2240 en de HL-2135W bieden verschillende printsnelheden. Andere kenmerken zijn onder meer WLAN-compatibiliteit, een ingebouwde duplexer (dubbelzijdig afdrukken), het formaat van de papiercassettes en het energieverbruik.
  • kleuren-LED-desktopprinters van Brother hebben verschillende printsnelheden en een optionele duplexeenheid, en zijn uitgerust met LAN of WLAN. Een voorbeeld hiervan is de Brother HL-3170CDW. Anders dan bij laserprinters dient een lichtgevende diode (LED) hier als lichtbron in de printkop. Dat maakt het belichten van hele lijnen in plaats van punten mogelijk. Laserprinters gelden daarom als sneller en minder gevoelig, aangezien de printkop geen bewegende onderdelen bevat.
  • de zwart-wit-werkgroepprinter, zoals de Brother HL-6180DW of de HL-5450DN, onderscheiden zich met name in de omvang van de papiercassettes en het type verbinding (LAN of WLAN).
  • de verschillen bij de kleurenlaser-werkgroepprinters zoals de Brother HL-4570CDWT en HL 4570CDW lijken op die van de zwart-wit-werkgroepprinters: het formaat van de papiercassettes, en de keuze tussen LAN of WLAN.
  • de high-performance printers omvatten momenteel slechts één model, de HL-S7000DN, die met name over een beduidend hogere afdruksnelheid beschikt (tot 100 pagina’s per minuut).
Toner24 logistiekstatus:
Volledige capaciteit
Ø Pick&Pack-tijd: 57 min
Nu aan het werk: 24 werknemer
Verzending van: vrijdag, 18. juni
Plaats uw bestelling binnen 6 Uren 23 Minuten